Knock-out    Henk Stoorvogel & Joop Gottmers

De achterflap:

Mijn eerste bokszak kreeg ik van Sinterklaas. Een gele zak, met rode handschoenen. Wat een rotcadeau! Ik hield van voetballen, maar mijn vader wilde dat ik leerde vechten. Een zachtaardige jongen wordt kickbokskampioen. Een gewone knul belandt in de drugshandel. Een crimineel gaat knock-out.

Joop Gottmers groeide op als zoon van een café-eigenaar. Zijn leven ontaardde in een uitzichtloze keten van geweld, drugs, heel veel geld en nog meer ellende. Toen ontmoette hij God en dat was het begin van de weg terug, met vallen en opstaan.

Henk Stoorvogel was oprichter van Athletes in Action Nederland en mannenbeweging de 4e Musketier en is voorganger van een evangelische gemeente. Hij is spreker en (mede)auteur van verschillende boeken. Voor Knock-Out trok hij een tijd op met Joop Gottmers. Samen zetten ze dit rauwe levensverhaal op papier.

Toen ik dit boek begon te lezen kon ik niet meer stoppen. Ik herkende zoveel, mijn politiehart klopte een versnelling hoger. Diep in de nacht las ik de laatste bladzijde en deed ik het boek met een glimlach dicht. (Meino Damn, politieteam Bergen op Zoom)